Jääkiekon hyväntekeväisyysottelu sunnuntaina 27.1.2019

28.01.2019

Sunnuntaina 27.1.2019 Askel Eteenpäin Ry järjesti Huittisten jäähallilla hyväntekeväisyysottelun. Ottelussa kohtasivat yhdistyksen kasaama joukkue ja paikallinen harrastejoukkue Lauttakylänkadun Oilers. Peli päättyi Askeleen voittoon 5-3, mutta tässä tapahtumassa lopputulos oli täysin sivuseikka. Yhdistys pyrkii toiminnallaan lisäämään lasten ja nuorten liikuntaharrastus mahdollisuuksia paikkakunnalla ja samalla ohjaamaan nuoria terveellisiin elämäntapoihin. Näkyvyyttä saadaan liikuntavälinekärryn muodossa, mutta tämänkaltaiset tapahtumat ovat piste I:n päälle. Tapahtumasta saadut varat ohjataan lyhentämättömänä eri liikuntalajien kehittämiseen Huittisissa.

Kun kiekko putosi jäähän klo 17.00, oli hallille saapunut noin 150 katsojaa! tapahtuman aikana hallilla kävi kokonaisuudesaaan yli 200 henkeä. Vaikka ihan kaikkia ei jääkiekko kiinnostanut, kävivät he silti paikalla ostamassa tuotteita fanimyyntikojulta.

Tunnelma jäähallilla oli iloinen niin katsomossa kuin jäälläkin ja voidaan todellakin todeta, että tapahtuma kannatti järjestää. 

Suurin yksittäinen vetonaula oli oman kylän liigakiekkoilija Niko Peltola. On hienoa, että nykyisin Ilveksen riveissä kiekkoileva Niko saa raivattua kalenteriinsa tilaa kotikylän taphtumille. Niko lahjoitti muutaman mailan arvontapalkinnoksi, yhdessä oli myös muiden Ilveksen pelaajien nimmareita. Vaikka pelissä oli muitakin "tosisaan" kiekkoilleita, niin ammatikseen kiekkoileva Niko erottui kentällä ylivoimaisena. Luistelun helppous ja mailankäsittelytaito on aivan omaa luokkaansa ja ihmeellistä. Sitä taitoa monet "pikkukiekkoilijat" paikalle saapuivatkin katsomaan.

Muutkaan pelaajat eivät olleet ihan EILISEN TEEREN POIKIA, Ari Reunanen näytti maalissa, että taidot on hyvin vieläkin hallussa. Matikan Vili-Petteri oli kentän pistekunkku, tehoilla 1+2! Liekö tehopisteissä muutama "huutosyöttö", en tiedä:) Valmennus oli ajantasalla myös, muutamaa vaihtovirhettä lukuunottamatta Vienosen Jukka hoiti "fläppitaulunsa heiluttamisen" erittäin hyvin.

Tapahtuman järjestäminen onnistui, toimintaa saatiin esiteltyä ihmisille ja fanituotteet menivät, mutta ennen kaikkea yhteinen tapahtuma kaikille ja yhdessä touhuaminen oli sunnuntaipäivän parasta antia kaikille jäähallilla.

Iso kiitos kaikille, ennen kaikkea tuomareille Marko Teiksala ja Juha Salminen:)

Yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Tiuttu