Lautta oppilaiden liikuntatapahtuma lukion salissa 4.10.2019

04.10.2019

Perjantaiaamuna  4.10.2019 klo 8,45 Lauttakylän Lukion salissa oli melkoinen kuhina. Lauttaryhmien lapset pääsivät ensimmäistä kertaa kunnolla liikkuumaan täysin uusilla välineillä.

Askel Eteenpäin Ry teki ison yhteistyön hankkimalla erityisopetukseen tarvittavia välineitä. Tämä on iso ja todella tärkeä hankinta kommentoi hymyssäsuin opettaja Riitta Mäkelä-Metsälä. Tarvikehankinnan merkitystä lasten oppimiseen ja liikkumiseen ei voi mitata rahassa, mutta lasten ilmeet ja puheet kertovat enemmän kuin tuhat sanaa! 

Olemme iloisia, mukavaa liikkua yhdessä uusilla välineillä, liikkuminen ja tekeminen tuo haasteita, kuperkeikan tekeminen on hauskaa, nämä olivat vain pieni osa lasten "lausahduksia".

Aistiratti (kuvagallerista löytyy kaikki välineet) oli ylivoimaisesti kiinnostavin rasti. Ratti kehittää silmän ja käden yhteistyötä, samalla se kehittää voiman säätelyä ja eritoten värien erottelua. Ratti tukee motorista oppimista ja sopii erityisesti vaikeimmin vammaisille oppilaille. Se on myös hauska taukotekeminen kaikille.

Mahalauta oli myös hyvin kiinnosta kohde, laudan avulla oppilas voi liikutta itseään mahallaan tai selällään maaten. Oppilas voi myös istua tai maata laudalla ja aikuinen voi kuljettaa häntä tilassa, Tämä kehittää vestibulaarista aistijärjstelmää, eli painovoiman hallintaa ja  liikeaisteja. 

Erityisliikunnan välineet antavat kaikille oppilaille mahdollisuuden saada kehittäviä ja samalla hauskoja oppimistilanteita. Lisäksi välineillä on mahdollista pitää liikuntatunteja tai tarjota liikunnalllisia välipaloja muiden oppimistuokioiden yhteydessä tai niiden välissä.

Kaikilla lapsilla tulee olla oikeus olla aktiivisena toimijana omassa elämässään - juurikin niillä edellytyksillä kuin mitä hänellä itsellään on sekä samalla saada omia taitojaan kehittäviä kokemuksia ja samalla tuottaa iloa elämään niin kouluympäristössä kuin muuallakin.

Lisää kuvia tapahtumasta kuvagalleriassa....

Iso kitos kaikille yhteistyössä mukana olleille tahoille ja henkilöille ja liikunnan iloa koulumaailmaan:)

Syksyterveisin

Yhdistyksen Puheenjohtaja

Jussi Tiuttu