Varhaiskasvatus ja Askel Eteenpäin Kännölässä

13.03.2020

Koko kaupungin varhaiskasvatus vietti 9. - 11.3 liikunnallisia aamupäiviä Kännönvuoren ulkoilualueella. Pienimmät ulkoilijat olivat 2-vuotiaita ja isoimmat eskarilaisia. Sateinen sää ei haitannut millään tavalla lasten liikkumista, päinvastoin metsässä ja urheilualueella oli melkoinen kuhina. Lisäksi laavulla lapset pääsivät nauttimaan makkarasta ja mehusta nuotion lämmössä.

Mukana menossa olivat yksiköiden työntekijöiden lisäksi varhaiskasvatusjohtaja Terhi Hellström, perhepäivänhoidon ohjaaja Johanna Jalava, Askel Eteenpäin ry:stä Jussi Tiuttu, yhdistyksen puheenjohtaja Joni Immonen sekä yhdistyksen nuorista työntekijöistä Elli Tiuttu ja Sofia Mäkelä. 

Ohjelmassa oli hyvin vapaamuotoista yhdessä oloa. Kaikilla pienryhmillä oli mahdollisuus joko liikkua luonnossa tai käyttää liikuntavälinekärry Ruoho13:sta sisältöä. Kärryn sisältö oli poikkeuksellisesti kesävälineitä täynnä vuoden aikaan nähden, koska lumen puute on ollut jo pitkään todella huono. 

Varhaiskasvatusjohtaja Terhi Hellström pitää erittäin tärkeänä yhteistyötä ja sitä, että lapsia kannustetaan liikkumaan ja että luonto- ja liikuntaelämyksia tarjotaan aktiivisesti kaikille lapsille. 

Askel Eteenpäin Ry:n tavoitteena on innostaa lapsia ja nuoria liikkumaan sekä mahdollistaa jokaiselle liikkumisen ilo ja riittävä päivittäinen fyysinen aktiivisuus. 

Jussi ja Joni pitävät tämän tapaista yhteistyötä hyvin tärkeänä, koska kolmen päivän aikana paikalla oli noin 350 alle kouluikäistä lasta. Iloisin mielin jatketaan yhteistyötä ja pyritään kehittämään tulevia tapahtumia.

Kiitos Terhille ja Johannalle ja kaikille muille tapahtumassa mukana olleille!

Jussi